Warning: include(/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-includes/blocks/legacy-widget/blog.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/indoi/public_html/jurnalulnational.eu/wp-config.php on line 2
Scalp uscat si caderea parului - Jurnalul National
caderea parului

O simpla explicatie a caderii parului si a scalpului uscat este faptul ca atunci cand firul de par nu mai este suficient de hidratat, se usuca si se rupe sau cade mult mai usor. La nivelul scalpului se gasesc glande sebacee care produc uleiuri necesare pentru protejarea parului, care ii confera si acea stralucire naturala. Atunci cand acele glande nu mai functioneaza corespunzator, cand produc sebum sub nivelul normal necesar, scalpul devine uscat. Acest lucru poate avea diverse cauze:

  • Conditii meteo: daca locuiti intr-o zona cu climat uscat, chiar si pe perioada iernii in oricare parte a lumii, parul tinde sa isi piarda din hidratare.
  • Alimentatie necorespunzatoare: consumul de mancaruri procesate mai des decat al celor proaspete, excesul de cofeina sau un consum insuficient de apa sunt factori importanti care contribuie la uscarea scalpului. Poate fi chiar si o lipsa de vitamine si minerale necesare glandelor pentru a functiona bine si astfel apare problema scalpului uscat si a caderii parului.
  • Samponare frecventa – unele sampoane sunt daunatoare, distrug umiditatea si hidratarea naturala a parului. Acest lucru duce la caderea masiva a parului, datorita actiunii ingredientelor acestora.
  • Expunerea la caldura prea intensa. De la spalare cu apa foarte fierbinte la uscare cu aer cald, firul de par isi pierde hidratarea si de asemenea si scalpul. Efectul este acelasi: uscarea scalpului si caderea parului.
  • Apa dura este de asemenea una din cauzele aparitiei caderii parului.
  • Consumul de alcool si fumatul – toata lumea stie efectele nocive ale acestor vicii, se fac simtite si in acest caz.

 

Caderea parului si scalpul uscat nu sunt probleme intalnite doar de barbati, doar de femei sau doar de copii. Pot afecta pe oricine datorita motivelor enumerate mai sus si nu numai. Odata ce ati aflat cauzele acestor fenomene, asigurati-va ca luati masurile necesare pentru a le combate, pentru a preveni ca situatia sa se agraveze.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *