Decizie inteligenta, in cazul in care bugetul este unul limitat. Trebuie insa sa te asiguri ca nu cumperi durerea de cap a altcuiva. Unele autoturisme vechi sunt mult mai de incredere decat cele fabricate in zilele noastre, in plus este si avantajul pretului.
Indiferent de bugetul pe care esti dispus sa il aloci, mai trebuie sa tii cont si de cateva alte aspecte. Trebuie in prima faza sa te hotarasti ce tip de masina vrei. O masina sport sau una de familie? O camioneta, un SUV, o masina de lux? Preferintele pot sa difere si in functie de consumul de combustibil, astfel va trebui sa alegi ceva care sa fie si aspectuos dar si prietenos cu natura.
Cumpararea unei masini second hand poate fi asemanata si cu un joc de noroc. Nu poti fi tot timpul sigur de numarul de kilometri reali pe care ii are parcursi masina, nu poti sti sigur daca are sau nu probleme la motor sau alte probleme ascunse, care nu sunt vizibile la prima vedere. De aceea cand mergi sa cumperi o masina, ai vazut ceva care iti place, trebuie sa o scoti si la un test-drive si sa o duci intr-un service autorizat care, dupa o diagnoza, iti va spune toate posibilele probleme pe care le are masina.
Ideal ar fi, in cazul in care nu te pricepi prea bine, sa mai iei cu tine o persoana, un mecanic sau cineva care cunoaste cat de cat si piata masinilor second hand. Iti va putea recomanda ceva mai bun si te poate ajuta sa si alegi mai usor. Daca masina are probleme ajutorul pe care il iei cu tine le poate identifica mai usor, si astfel nu vei face o alegere gresita.
O masina care este mai ieftina, care are un numar redus de kilometri parcursi si care sa fie in stare buna de functionare nu trebuie sa fie foarte greu de gasit. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus si a prudentei, analizand atent orice aspect, vei reusi sa alegi autoturismul second-hand potrivit pentru tine.