stonehenge

Știi ce se ascunde în subteran, lângă Stonehenge?

By admin

17 mai 2022

În fiecare an, oamenii de știință din întreaga lume găsesc tot mai multe răspunsuri la misterele universului nostru. Aceasta face ca istoria planetei noastre să fie și mai complicată decât înainte.De data aceasta, o mare descoperire a fost făcută în Anglia. Arheologii britanici au găsit un așa-numit al doilea Stonehenge – un complex de formare a stâncilor cu mai mult de 90 de pietre aranjate în forma literei C.

stonehenge

Sursa foto: LBI

Pietrele au fost găsite la 3 km distanță de bine-cunoscutul Stonehenge. După cum se dovedește, ele sunt așezate pe lateral, la adâncimea de aproximativ 3 ft (1 m) și ajung la înălțimea de 15 ft (4,5 m).

stonehenge

Sursa foto: LBI

               Monumentele sunt situate în partea de sud-est a pereților Durrington – cea mai mare așezare din  piatră, situată la 3 km distanță de Stonehenge și care a fost construită în același timp.

stonehenge

Sursa foto: LBI

Acest Stonehenge îngropat a fost găsit folosind echipamente radar speciale. Oamenii de știință care au făcut descoperirea o numesc „un succes rar” și cred că este imposibil să găsească monumente similare în lume.

stonehenge

Sursa foto: LBI

Acest monument este unul dintre cele mai mari din Europa și are o vechime de aproximativ 4000 de ani. Este un tip nou de construcție pentru noi, iar scara sa este extraordinară. Credem că, inițial, clădirea era un fel de arenă pentru a face acte de ritual. Aceste pietre arată ca o scenă care ar fi trebuit să impresioneze privitorul. – Vince Gaffney, director de cercetare

Descoperirea este încă subterană, dar cercetătorii sunt siguri că a fost construită cu monoliți asemănători cu cei din Stonehenge.

stonehenge

Sursa foto: LBI

Pietrele au fost ascunse sub pământ de mii de ani. Descoperirea lor este un eveniment cu adevărat mare, care cu siguranță va da naștere la numeroase alte întrebări și supoziții.

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.