Camera AlbastruO cercetare indica faptul ca atat barbatii, cat si femeile, biologic, prefera culoarea albastru, dar barbatii nu au nici o inclinatie speciala catre culoarea roz. Albastrul reprezeinta un cer albastru clar si apa in era pietrei, ce sunt semne bune pentru ca viata umana sa prospere. Cu toate acestea, femeile au fost mai mult pasionate de culoarea roz, potrivit observatiilor care au fost facute. Potrivit observatiilor realizate in acest studiu, chiar si cand alegi nuante de albastru, prefera acel albastru care are un subton roz sau liliac. Peste tot, in aceasta era a consumerismului, produsele maxime realizate pentru femei sunt realizate in nuante de rosu si roz, imputernicind si mai mult aceasta traditie. Femeile sunt foarte sensibile la culoare si recunosc cu usurinta diferentele slabe din nuantele aceleiasi culori. Acest lucru imi aduce aminte de mirese, care sunt intotdeauna atat de stricte despre nuantele florilor, hainelor, panza de masa, servetele si totul altceva.

Asa ca, alegerea culorii are putine de aface cu orice preferinta genetica si este pur si simplu psihologica datorita diferentelor de sex social intre rolul unui barbat si a femeii inca din epoca de piatra, si a fost propagata de teoriticienii lumii. Chiar si atunci cand nu toate culturile nu asociaza rozul cu feminitatea.

Sora mea se intampla sa fie una din putinele fete a carei camera a fost albastra cand a crescut, in timp ce camera mea continua sa fie rosie si roz. Dupa cum am spus majoritatea fetelor le place rozul, dar nu toate. Cred ca femeile inving conceptul stereotipic a rolului unei femei, tot mai multe fete au alegeri individuale care nu sunt restrictionate in a place culoarea roz. Da, este o culoare buna dupa care sa te uiti, dar asa fac si ceilalti. Camera mea ar putea fi roz dar acest lucru se intampla probabil fiindca toate lucrurile dragute vin in culoarea roz.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *