interviu

Tactici de negociere a salariului

By admin

20 mai 2022

A te pregati corespunzator pentru interviu nu este intotdeauna suficient. Trebuie sa ai in vedere si cateva tactici de negociere a salariului, chiar inainte de a sustine interviul. E o adevarata arta sa obtii cel mai bun salariu posibil, direct proportional cu responsabilitatea pozitiei pe care o cauti. Pachetul salarial este pana la urma lucrul cel mai important de discutat, prezinta interes atat pentru cel intervievat cat si pentru angajator.

Pentru a putea cere un salariu mai bun trebuie sa ai si alte cateva oferte bune de job si pachete salariale, joburi echivalente cu cel pe care il vizezi. Nu numai ca iti va oferi o sansa in plus cand vine vorba de negocierea salariului, vei avea insa si acea siguranta si incredere in discutie. Poti negocia cu mai multe companii, comparativ alegand oferta cea mai buna.

Daca vrei sa obtii un salariu cat mai bun trebuie sa te prezinti ca un angajat valoros si absolut necesar, pe care orice companie si-l doreste. Valoarea ta exceptionala poate fi data de modul in care ai redactat CV-ul in favoarea ta, de modul cum te comporti la interviu si desigur de abilitatile si experienta pe care o ai.

Se impune si o cercetare a ofertei salariale in domeniul jobului pe care vrei sa intri, astfel vei sti care este suma minima pe care o poti primi. Trebuie sa incerci, de asemenea, sa eviti inceperea discutiilor despre salariu foarte devreme in cadrul interviului. Trebuie sa lasi ca persoana cu care sustii interviul sa aduca asta in discutie.

Nu iti subestima valoarea acceptand prima oferta care iti este facuta, chiar daca jobul pe care il vizezi este singura ta alternativa. Evita sa iei decizii in pripa, poti cere un timp de gandire pentru oferta. Exista sanse si ca salariul sa poata creste cu trecerea timpului, daca performantele de care dai dovada permit acest lucru.

Negocierea salariului nu este foarte dificila si devine mult mai usoara daca salariul pe care il ceri se justifica si este sustinut de ceea ce poti sa oferi. Oricare ar fi rezultatul negocierii, asigura-te ca oferta finala o ai si in scris. Daca meriti salariul dorit, cu siguranta il vei obtine folosind sfaturile de mai sus.

Tags: , , ,

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.