Poluarea este una dintre cele mai mare probleme ale secolului nostru. Principalele surse de poluare sunt gazele de esapament, plasticul, petrolul, taierea copacilor si consumul de energie. In continuare vom discuta despre tot ceea ce inseamna energia nepoluanta, dar si despre utilizarile ei. Acum detinem tehnologia necesara pentru a produce energie nepoluanta, bazandu-ne pe fortele naturii. De exemplu, folosim puterea vantului pentru a pune in miscare morile de vant si pentru a produce energie electrica.

De asemenea, utilizam energia soarelui pentru a reflecta lumina solara prin panourile solare. Folosim puterea apei in hidrocentrale. Cantitatea mare de apa pune in miscare motoarele hidrocentralei si produce curent electric. Puterea nucleara ar fi o alta sursa de curent electric, care insa prezinta riscuri enorme.

O forma noua de generare a energiei electrice este biodegradarea deseurilor. Toate aceste forme de generare a energiei sunt deosebit de practice, dar si scumpe in acelasi timp. O alta problema a utilizarii acestor resurse de energie ar fi posibilitatea lipsei elementelor care le genereaza. De exemplu, nu putem avea curent electric daca intr-o zi este intuneric si folosim panouri solare sau daca intr-o zi nu bate vantul si folosim eoliene.

Un alt dezavantaj este constituit de faptul ca aceste forme de generare a energiei permite aproviozionarea cu energie doar a unui spatiu limitat. De exemplu, un panou solar poate aproviziona doar o casa si cladirile adiacente. Totodata modalitatile de generare a energiei bio necesita o investitie foarte mare de timp pentru constructie si de bani.

Energia bio este o idee eficienta de a intretine marile orase cu internet si electrocasnice. Cu toate acestea, nu s-au inventat inca alternativele bio ideale care sa acopere tot necesarul de energie electrica al omenirii si din acest motiv inca se mai utilizeaza metodele vechi de generare poluanta ale curentului electric. Totusi, exista anumite electrocasnice de care ne putem bucura fara ca acestea sa polueze mediul inconjurator. Este vorba despre electrocasnicele si dispozitivele utile pentru casa si foarte performante. Unul dintre aceste dispozitive este vasul de expansiune centrala. Acest vas este foarte economic si accesibil ca si pret. Puteti afla mai multe accesand vas expansiune centrala termica saunier duval pret.

Pe de alta parte, in urmatorii 20 de ani se astepta ca principala sursa de energie in lume, cu cel mai rapid ritm de crestere a productiei, sa fie gazele naturale. E cel mai putin poluant combustibil fosil si se crede ca in sol exista mari zacaminte. Totusi, nimeni nu poate sti cu exactitate ce cantitate de gaze naturale exista in realitate pana cand acestea nu sunt extrase. Fiecare estimare se bazeaza pe diverse seturi de ipoteze. Aşadar, e greu sa se dea un raspuns clar la intrebarea „cat de mari sunt zacamintele de gaze naturale?”.

Un pas catre un viitor mai putin poluant ar trebui facut atat de catre oamenii de stiinta prin inventarea unor metode noi nepoluante de a produce energie, insa si de oameni care ar putea sa isi scoata din priza macar echipamentele pe care nu le folosesc si care consuma energie.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *