Vladimir-Putin-SunglassesIn timp ce Statele Unite ale Americii au trecut mai departe de razboiul rece, iar acesta nu mai valoreaza nimic, sambata, consiliul federatiei din Rusia a votat in mod unanim sa trimita trupele rusesti in Ucraina.

Din surse media, am aflat ca presedintele americii Obama a declarat ca Rusia va plati pentru politica abordata. Rusia a sustinut ca vorbele presedintelui Americii sunt o amenintare directa insultandu-le oamenii.

Cu toate acestea nici Obama, nici oficialii Americii nu ar fi putut opri marsul lui Putin catre Ucraina. Putin vede distrugerea imperiului sovietic ca un dezastru fundamental, iar Ucraina tine un loc special in inimile multor rusi, ce vad aceasta tara fundamentala.

Dar si faptul ca Putin se simte incurajat stiind ca nu are o amenintare adevarata de peste hotare ar fi fals. Administratia si cei care il ajuta pe Obama ofera o intelegere Rusiei, dezarmand Bashar al-Asaad de armele chimice ca un compromis in care toata lumea castiga. Dar Putin nu crede in compromise, pentru el este fie castig, fie pierdere, iar in aceasta runda el a castigat.

Putin se simte regele lumii, si are dreptate. America poate sa-l ameninte excluzand Rusia din grupa celor 8, dar acesta se va alege cu o noua piesa de teritoriu . De ani buni Rusia se roaga sa fie luata in serios.

Acum este timpul sa faca ceva pentru asta. Rusia a mai facut asta inainte, in August 2008, cand a intervenit intr-un conflict dintre Gorgia si republica separatista din sud de Ossetia. Atunci au fost temeri cum ca trupele rusesti isi vor croi drum catre Tbilisi, capitala, si va aduce Georgia inapoi.

Secretarul de stat al Americii spune ca daca Rusia nu se opreste in ceea ce face, relatiile cu America se vor agrava.

Dar se pare ca Putin nu se va opri si va trimite trupele in Ucraina.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *